عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت با مجموعه اقداماتی از جمله اجرای قانون جهش تولید مسکن، قانون مالیات بر خانههای خالی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر معاملات مکرر در صدد است تا تعادل بخشی در بازار مسکن ایجاد کند.
به گزارش ساختمان مدیا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص پیشبینی خود از بازار مسکن و تعادل بخشی به این بازار با اجرای طرحهای تولید مسکن توسط وزارتخانه در همکاری با سایر دستگاهها، توضیح داد: تعادل بخشی به بازار مسکن و قیمتها به شاخصهای متعددی مرتبط می شود که یکی از آنها عرضه مسکن است. در موضوع تعادل بخشی به بازار مسکن، باید تلاش کنیم تا مسکن از کالای سرمایه ای با سود غیرقابل قبول و صعودی خارج و به یک کالای مصرفی با سود منطقی تبدیل شود، دراین صورت میتوان در بازار مسکن تعادل ایجاد کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: اجرای قانون جهش تولید مسکن، قانون مالیات بر خانه های خالی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر معاملات مکرر به مرور و بتدریج آثار خود را نشان میدهند. این اثرات ابتدا به شکل راکد شدن بازار مسکن است و در نهایت با تداوم اجرای قوانین و تولید مسکن به شکل انبوه و گسترده، شاهد تعادل در سود بازار مسکن خواهیم بود.
به گفته شاکری، مسیر کنونی در دولت به سمت متعادل شدن بازار مسکن و جلوگیری از جهش های قیمتی مسکن است که در سال های متمادی ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: همکاری دولت و مجلس در اجرای قانون جهش تولید مسکن، جلوی سوداگری را می گیرد و پیشبینی می شود که در میان مدت به تعادل در بازار مسکن بینجامد.
شاکری در بخش دیگری از گفت و گوی خود از وزارت راه و شهرسازی خواست تا نسبت به تعیین تکلیف افراد احراز صلاحیت شده و تامین اراضی این افراد برای آغاز ساخت واحدهای مسکونی تسریع لازم را ایجاد کند.
وی همچنین افزود: انتظار میرود تا وزارت راه و شهرسازی تسریع و تسهیل در تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن که آغاز شده است ایجاد کند که این مجموعه اقدامات همگی به تعادل بخشی در بازار مسکن و ایجاد روحیه امید بین متقاضیان مسکن منجر می شود.
گفتنی است، بر اساس آمار جدید بانک مرکزی، ارزش افزوده بخش ساختمان در نیمه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال ۳.۱ درصد افزایش یافت و همچنین در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ میزان سرمایهگذاری در ساختمانهای جدید مناطق شهری به قیمتهای جاری با افزایش ۴۸.۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۳۰۰.۸ هزار میلیارد ریال رسید.